Haber

Aydemir Erzurum değerlerini gündeme getirdi

Erzurum’un yüksek değerlere sahip bir şehir olduğunu ve Erzurum adının Erzurum’dan öte bir anlam ifade ettiğini belirten Milletvekili Aydemir, “Erzurum, Türk Milletinin duruşunu ve üslubunu temsil eder. Erzurum, Çanakkale ruhunu destanla kayda geçirmiş şehirdir. Aziziye’ dedi.

AK Parti Milletvekili Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında ülke siyasi gündemine ilişkin notlar aldı ve tespitlerini paylaştı. 31 Mart 2015’te terör saldırısı sonucu şehit olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ı anan Aydemir, “Azerbaycanlıların Soykırım Günü” münasebetiyle Azerbaycan’ın acısını paylaştı.

Aydemir’den Kemertaş’a vefa

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantılarıyla Erzurum’un değerlerini ülke gündemine taşımaya devam eden Milletvekili Aydemir, 13 Mart 2018’de Dadaş Sanatçısı Mükerrem Kemertaş’ı vefatının 5. yılında rahmetle anıyor.

‘Azerbaycan Soykırımı Günü’

Ermenilerin Azerbaycan Türklerine yönelik katliamlarını ve Azerbaycanlılara karşı yürüttükleri zalim siyaseti kınayan Aydemir, her yıl 31 Mart’ta düzenlenen ‘Azerbaycan Soykırımı Günü’ vesilesiyle açıklama yaptı. 26 Mart 1998’de Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in yaptığı açıklama ile “Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet diliyoruz.” dedi.

Türk Dünyası Cumhurbaşkanımıza minnettar

Milletvekili Aydemir, ‘Azerbaycanlılar, tüm Türkler ama özellikle Azeriler çok ağır ve şiddetli zulme maruz kaldı. Tıpkı Ahıska Türkleri gibi. Tıpkı Doğu Türkistan’daki Türkler gibi. Zulüm gördüler ve Azeriler. Birçok kardeşimiz şehit oldu. Masum insanlarımız, çocuklarımız, yaşlı kadınlarımız, gençlerimiz katledildi. Bu günde onları rahmetle anıyorum. Azerbaycan’ın her şehidi bizim de şehidimizdir. Kalplerindeki her acı bizim de acımızdır. Bütün Türk Dünyası için geçerli olan onlar için de geçerlidir. Tüm İslam Alemi için geçerli olan onlar için de geçerlidir. Bütün mazlum milletler için geçerli olan onlar için de geçerlidir. Medeniyetimiz bize öyle özel şifreler yüklemiştir ki; Bir insan acı çekiyorsa, o acıyı kalbimizde hissederiz. Neden? Çünkü biliyoruz ki, nereye bakarsak bakalım Allah’ın yüzünü görüyoruz. Çünkü biz olaya böyle bakıyoruz, tüm insanlığın acısı bizim acımızdır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız tüm mazlum milletlerin hamisi, mağduriyetlerin sahibi ve insanlık vicdanının sesidir. Bu nedenle Türk Dünyası Cumhurbaşkanımıza minnettardır. ‘ söz konusu

‘Önce insanlar’

AK Dava’nın ‘önce insan’ odaklı bir hizmet, çalışma ve siyaset tarzı izlediğini, bunun en bariz örneğinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyanın gıpta ile izlenen yaklaşım ve eylemleri olduğunu belirten Aydemir, ‘Cumhurbaşkanımız çalışıyor. gece gündüz millet için Deprem bölgesindeki yaraları sarar, restorasyon ve inşaat işlerini yürütür. İnsanların rahatlayıp huzur bulması için her gün projeler duyuruyor. Bu nedenle Türk Milleti Cumhurbaşkanımıza minnettardır. dedi.

Siyasi Gündem

Basın toplantısında ülkedeki siyasi gelişmelere değinen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, papatya çayının yatıştırıcı özelliğini anlatan ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür ederek, “Geri geldi, kumar masasına, noter masasına oturdu. , sıtma olarak nitelendirdiği adamın yanında pozisyon aldı. Yaşar Okuyan’ın tehditleri işe yaradı mı da oraya geri döndü? Sakinleştirici papatya çayı içerken o masanın etrafına yeniden konuşlandı?” dedi.

YSK Kararı

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) CHP’nin başvurusu üzerine cumhurbaşkanı adaylarının tahsilat için döviz hesabı açabileceklerine karar verdiğini hatırlattı. Bağış ve yardımlar, “Kemal Kılıçdaroğlu birkaç ay önce Almanya’ya gitti. İngiltere’ye, ABD’ye gitti oradaki fonlarla görüştüğünü, iktidara gelmeleri halinde oradan para aktaracağını söyledi. acaba o fonlardan destek ve yardım alabilmek için mi böyle bir başvuruda bulundular?” dedi.

CHP’nin böyle bir dış yardım başvurusunda bulunduğunu anlatan Milletvekili Aydemir, “Orada Türkiye düşmanları mevzilenmiş. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kaybetmek için savaşanlar var. Acaba böyle bir karar alındı ​​da onlar için mi alındı?” kolayca maddi destek sağlayabiliyor mu? Gerçekten ilginç. Bulduğum şeyin altını çiziyorum.” görüşünü paylaştı.

Ahmet Necdet Sezer Hatırlatma

Milletvekili Aydemir, 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hafızalarını tazelediği için teşekkür etti. Bu ziyaretin bana “Anayasal kitapçık krizini” hatırlattığını kaydeden Aydemir, “Sayın Kılıçdaroğlu, bu ziyaretle, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı bir törenle ramazan ayında eski Cumhurbaşkanı Sezer’in orantısız su içmesini andığımı hatırlattı. inanca karşı duruşu.” dedi.

Ahmet Necdet Sezer’in Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladığını söyleyen Aydemir, “20 yıllık bu geniş alanda eski halimize dönebileceğimizin sinyalini verdiler. Bunun için kendilerine minnettarım. .” ifadelerini kullandı.

Akşener’e tepki

Papatya çayının yatıştırıcı özelliğini anlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de teşekkür eden Aydemir, “Tavsiye etmek için tecrübe etmek lazım. Demek ki Meral Akşener bunu yaşamış. Papatya çayını denemiş gibi oldu çünkü. Yaşar Okuyan’ın verdiği stresten kurtuldu ve oradan sakinleşti, iyileştirici özelliğini öğrendi mi?” diye sordu.

Aydemir, “Tekrar kumar masasına geldi, noter masasına oturdu, sıtma diye tarif ettiği adamın yanında pozisyon aldı. Acaba Yaşar Okuyan’ın tehditleri işe yaradı da oraya mı döndü? O sakinleştiriciyi içmiş gibi. Papatya çayı içip yine o masanın etrafına mı yerleştiniz?” sorularını yöneltti.

Aydemir’den CHP’ye kınama

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında terör örgütü DHKP-C mensupları tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz hakkında olumsuz yorum yapan kişinin CHP Parti Meclisi üyesi bir memurun sekreteri olduğuna dikkat çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aydemir, CHP’yi bu nedenle kınadığını ifade etti.

Aydemir, “DHKP-C’li teröristler kimi destekliyor? Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nı destekliyor. Cumhuriyet savcımız makamında öldürüldü. Cinayetini öven CHP’liler var. Onlarla birlikte olur musunuz?” değerlendirmesini yaptı. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu