Haber

Buldan’da okçuluk sporunun desteklenmesi isteniyor

Okçuluk Antrenörü Aleyna Ayşe Sakallı, Buldan’da çok sayıda yetenekli okçuluk sporcusu olduğunu belirterek, “Yaşadığımız malzeme eksikliği gibi sorunları çözebilirsek Buldan’dan da şampiyonlar çıkarabiliriz” dedi.

Mete Gazoz’un dünya şampiyonu olmasının ardından adından sıkça söz ettirmeye başlayan okçuluk sporunun Buldan’da da başarıyla yapıldığını belirten okçuluk antrenörü Alyena Ayşe Sakallı, Buldan’da başarılı sporcular olduğunu ve olursa olacağına inandığını belirtti. Bu sporculara gerekli destek verilirse Buldan’dan da şampiyonlar çıkacaktır.

5 yıl önce 180 sporcu ile küçük bir kursla yola çıktıklarını kaydeden antrenör, “Sporcularımızdan bazıları bu spora gönül vererek devam etti, bir tanesi okçuluk antrenörü oldu. Ekipman aşınmaya karşı çok hassas hassas ve oldukça tehlikelidir.Her kesim çok pahalıdır.Gerekli temeller ile sporcularımızın başarısına ortak olabilirsiniz.Bu sorunu çözebilirsek mücadele ettiğimiz en büyük sorun ekipman eksikliğidir. , odaklanmamız gereken tek şey başarı.Buldan’da potansiyeli çok yüksek ve başarı takıntılı sporcular var.İki üç zorluk gördüğüm için buradalar.Bırakıp başka yere gitmeyeceğim.Buna inanıyorum. Birçok olay karşısında dimdik ayakta durmaya çalıştık, başaramazsın diyenlere kulaklarımızı hep kapattık.İmkansız sadece laftır, hırs ve istek sporcunun kalbindedir.Azim ve kararlılığı görüyorum onlarında. gözler. Sporcularımın hayallerini gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım. Bu derste tek bir yasak vardır, o da pes etmek ve olumsuz düşünmektir. Koçum bana inanmasaydı ve beni desteklemeseydi şu an nerede olurdum bilmiyorum ama eminim bu kadar mutlu olmazdım. Sporcularıma desteğimi ve inancımı asla esirgemeyeceğim, neler yapabildiklerini yakından şahit oldum. Neyse ki varlar ve çabaya değer.”

Yarışmalardaki başarısı hakkında bilgi veren Sakallı, “İlde gittiğimiz yarışmalarda başarılı dereceler elde ettik. Denizli Okçuluk Salonu İl Şampiyonası müsabakasında Beyza Işık Sakallı 2., Eren Kızılkan 2. oldu. Hasan Basri Ermiş oldu. Cumhuriyet Kupası Okçuluk İl Birinciliği müsabakalarında 3.lük, 3.lük, Atatürk Kupası Okçuluk İl 1.liği –Hikmet Ali Kurt 3.lük başarılarını elde ettiler” – DENİZLİ

domanicajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu