Haber

Çin Başbakanı Li Qiang, Güney Kore ile İlişkileri Geliştirmeye Hazır Olduğunu İfade Etti

JAKARTA, 8 Eylül (Xinhua) — Çin Başbakanı Li Qiang, zamanın getirdiği değişiklikleri yansıtmak amacıyla müdahaleye direnmek, ortada buluşmak ve ikili ilişkileri ilerletmek için Güney Kore ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Li bu açıklamayı, 26. Çin-ASEAN Doğu Asya İşbirliği Zirvesi, 26. ASEAN Plus Üç Zirvesi ve 18. Doğu Asya Zirvesi liderler toplantıları çerçevesinde Perşembe günü Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile yaptığı görüşmede yaptı. Cakarta’da düzenlendi.

Başbakan, geçtiğimiz yıl Bali’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde Başkan Xi Jinping ve Yoon’un ikili ilişkilere ilişkin derinlemesine görüş alışverişinde bulunduğunu hatırlattı.

Li ayrıca, her iki tarafı da, iki ülke cumhurbaşkanlarının vardığı değerli anlaşmayı uygulamaya, iki halka daha fazla fayda sağlamak ve bölgesel barışı teşvik etmek amacıyla diplomatik ilişkiler kurma yönündeki asıl niyete bağlı kalmaya ve karşılıklı siyasi inancı artırmaya davet etti. istikrar, kalkınma ve refah.

Başbakan, her iki tarafın da iyi komşuluk ve dostluk unsurlarına bağlı kalması, çeşitli alanlarda etkileşimi ve iş birliğini derinleştirmeye devam etmesi ve zorluklarla başa çıkmak için birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Li ayrıca, Çin ve Güney Kore’nin ortak çıkar alanlarını genişletmesi, Çin-Güney Kore serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin ikinci aşamasını hızlandırması ve yüksek teknoloji, yeşil ve düşük karbon endüstrileri gibi yeni işbirliği alanlarını keşfetmesi gerektiğini de söyledi.

İki ülkenin sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarlı ve sorunsuz işleyişini ortaklaşa sürdürmeleri ve iş birliği pastasını her zaman genişletmeleri gerektiğini vurgulayan Başbakan, karşılıklı yarar ve kazan-kazan sonuçlarını da artırmaları gerektiğini ifade etti.

Li, taraflara birbirlerinin temel çıkarlarına ve en önemli endişelerine saygı duyma ve ikili ilişkilerin genel çıkarlarını koruma çağrısında bulundu.

Çin’in Kore Yarımadası’nda iki taraf arasındaki uzlaşma ve iş birliğini sürekli desteklediğine işaret eden Li, her zaman yarımadada barış ve istikrarın korunmasını savunduklarını ve barış görüşmelerini teşvik etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Hangzhou Asya Oyunları’nın başarılı olmasını dileyen Yoon, Güney Kore ve Çin’in son 30 yılda ikili ilişkilerde büyük ilerleme kaydettiğini ve bunun hem ülkelere hem de insanlara fayda sağladığını söyledi.

Devlet lideri, her düzeyde irtibat ve diyaloğu artırın, ekonomiTicaret, kültür ve diğer alanlarda etkileşim ve iş birliğini derinleştirmek, çok taraflılık ve serbest ticareti uygulamak, ikili ilişkilerin istikrarlı ve sağlam gelişimini teşvik etmek, dünyada barış ve refahı teşvik etmek için Çin ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti. .

Yoon, ülkesinin Çin ile uyumu güçlendirmeye ve Güney Kore, Çin ve Japonya arasındaki üçlü iş birliğini teşvik etmeye istekli olduğunu ifade etti.

tirehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu