Haber

Deniz Poyraz anıldı: Özgür bir ülke yaratana kadar mücadelemiz devam edecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 17 Haziran 2021’de il binasına düzenlenen silahlı saldırıda Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ı vefatının ikinci yılında Buca Kaynaklar Mezarlığı’ndaki kabri başında anıyor.

Anmaya Deniz Poyraz’ın ailesi, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İbrahim Akın, İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk, Yeniden Sosyalist Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, İşçi Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Milletvekili Sevda Karaca, HDP İzmir il ve ilçe teşkilatları, Poyraz’ın avukatı, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Anma programında sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür” ve “Denize sözümüz barış olacak” sloganları atıldı.

‘BURADAKİ HERKESİ DENİZ OLARAK GÖRÜYORUM’

Anmada söz alan Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, Deniz’in sadece onun değil herkesin kızı olduğunu söyledi. Poyraz’ın açıklaması şöyle:

“Kızım öldürüldü. Katile yardım edenlerin de cezalandırılmasını istiyorum. Devlet ‘insandı, unutulur’ demesin. Şehitler asla unutulmaz, onlar hep içimizde yaşarlar. Herkes Deniz’dir. Buradaki herkesi Deniz olarak görüyorum. Deniz herkesin Deniz’idir. Jin, jiyan, azadi.”

“DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE KAZANANA KADAR ÇABALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

EMEP Genel Lideri Selma Gürkan, Deniz Poyraz katliamının sıradan bir isimle cinayet olmadığını söyledi. Gürkan şunları söyledi:

“Bir siyasi partinin siyasi faaliyetleri hedef alındı. Bu katliam, iktidarın kutuplaşmasının ve nefret söyleminin sonucudur. Suçlu sadece tetiği çeken katil değildir. Bu politikaları uygulayanlar da sorumludur. Bürokrasiden siyasete bu cinayetin sorumlularını ortaya çıkarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Denize sözümüzle özgür bir ülke yaratana, demokratik bir Türkiye kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

‘DENİZİN HAYALİ HUZURU GETİRENE KADAR ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, “Bu cinayet çok büyük. Deniz Poyraz kadar temiz bir insanın katledilmesinden sonra siyasetçilerin neler söylediğini hep birlikte gördük. Bu bağnaz sistemin Kürtleri nasıl gördüğünü, Kürt sorununu nasıl çözeceğini gördük. Denizlerin onları öldüreceğini düşündüler ama işte buradayız. Anadilimizde eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Deniz’in hayali olan barışı sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Barış anneleri adına konuşan Peyruze Kurt, Deniz Poyraz davasında adalet yerini bulana kadar çabalarını sürdüreceklerini vurgulayarak, kadının hayat olduğunu ve hayatın asla bitmeyeceğini sözlerine ekledi.

‘JIN JYAN AZADI’

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk, Deniz’i her alanda yaşatacaklarının sözünü verdi ve şunları söyledi:

“Deniz Poyraz şahsında ‘jin, jiyan, azadi’ sloganıyla emek veren tüm arkadaşlarımı selamlıyorum. Deniz’in devam eden çabasında hiçbir halka kırılmadı. Erkek devlet sistemine karşı birbirimizden ayrılmadan mücadele ediyoruz. Biz buradayız, vazgeçmeyeceğiz, Deniz’e verdiğimiz sözleri tutacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Deniz Poyraz’ın mezarına çiçek bırakıldı.

Anma programı saat 16.00’da HDP İzmir İl Binası’nda sinema gösterimi ve ücretsiz podyumla devam edecek. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu