Yaşam

F-4 Savaş Uçağına Ait “Düşen Tank” Ankara’da Otoparka Düştü: 3 Araç Pert [Video]

Bugün ülkemizin başkenti Ankara’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Otoparkta tek başına bekleyen Hava Kuvvetleri Komutanlığı F-4 savaş uçağından kesit 3 aracın üzerine düştü . Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada herhangi bir ölü ve yaralının olmadığı belirtilirken, olayın nedeni henüz anlaşılamadı. Bu ilginç olayın en sevindirici tarafı ise uçak modülünün birinin ya da başkasının üzerine yerleştirilmesidir. düşmedim

Öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Ankara semalarında uçan bir uçak F-4 Uçağının düşme tankı kırıldı ve onlarca metre yükseklikten süzülmeye başladı. Devasa kısmı tek modül olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) otoparkına düştü. Olayda TPAO çalışanına ait 3 araç ağır hasar . Milli Savunma Bakanlığı, düşürme tankının uçaktan neden koptuğunu anlamak için teknik incelemenin devam ettiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama:

*Düşen tankın araçlara verdiği zarar.

Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait F-4 savaş uçağının bir modülü, Ankara üzerinde uçuşu sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle TPAO’ya ait açık otoparka düştü. Söz konusu uçak, Eskişehir Meydanı’na güvenli bir şekilde indi.

Etkinlikte; Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı. Konuyla ilgili detaylı teknik inceleme devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama buradanerişilebilir.

Damlama tankının düştüğü anlardan bazı görüntüler:

Damla tankı nedir? Ne işe yarar?

Birçok savaş uçağında bulunan düşme tankı, açıklanması en kolay olanıdır. yedek yakıt deposudur . Pilotlar, uçuş öncesinde doldurulan bu depodaki yakıtı, gerçekleştirdikleri görev sırasında kullanabilmektedir. Diğer taraftan; Mümkünse, tartıdan kurtulmak için bu parçayı uçaktan çıkarın. Kokpitte bunun için özel bir düğme var. Yedek yakıt deposunun bazı nedenlerden dolayı uçaktan ayrılmış olması, Uçuş güvenliğini tehdit etmiyor.

Türkiye’de F-4 uçağı sayısı oldukça azdır. Ayrıca bu uçaklar yaşlılar ve sıklıkla eğitim amaçlı kullanılırlar. Milli Savunma Bakanlığı’nın yapacağı teknik inceleme olayın anlaşılmasını sağlayacak. Diyelim ki olayın nedeni için zaten birkaç seçenek var. Pilot yanlışlıkla düşürme tankını uçaktan bırakmış olabilir. uçuş sırasında teknik arızaveya metal yorgunluğu da düşürme tankının düşmesine neden olmuş olabilir.

haberhalkapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu