Haber

Gelecek Partisi’nde İstifa Depremi: Nihal Olçok, kurucusu olduğu Gelecek Partisi’nden istifa etti

15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Olçok’un istifasının ardından gözler Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na çevrildi. Davutoğlu’nun istifa konusundaki sessizliğini savunması dikkat çekti.

Açıklamalarıyla sıklıkla gündeme gelen Nihal Olçok’tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

15 Temmuz darbe girişiminde eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

Olçok, paylaşımında, “Kurucusu olduğum Gelecek Partisi’nin kurucu üyeliğinden an itibariyle istifa ediyorum. Allah selamet versin.” Şu ifadelere yer verdi. Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Genel Başkanıdır.

Nihal Olçok kimdir?

1978 yılında Makedonya’nın Üsküp kentinde doğan ve 4 yaşında Türkiye’ye gelen Nihal Olçok, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Nihal Olçok, 1998 yılında Erol Olçok ile evlendi ve çiftin bu evlilikten (şehit) Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun isimlerinde 3 çocuğu oldu. Nihal Olçok, 15 Temmuz darbe girişiminde kaybettiği eşi ve oğlu adına “Şehitoğlu şehidi: 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok’un hikayesi” kitabını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu