Ekonomi

Gram altın 1718 lirayla yeni rekorunu kırdı!

Altın, yatırımcıların enflasyonu etkileyebilecek karışık ABD ekonomik bilgilerini ve ülkenin faiz oranlarının beklenenden daha erken zirve yapma potansiyelini değerlendirmesiyle Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine yakın kaldı.

Spot altının onsu 1.973 dolardan işlem görüyor. Öte yandan gram altın tarafında sabah saatlerinde yeni bir rekor geldi. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın 1.718 TL ile yeni rekor seviyeye ulaştı. Şu anda ise 1.713 lira seviyesinde işlem görüyor. Birebir dakikalarda çeyrek altın 2 bin 798 liradan, Cumhuriyet altını da 11 bin 194 liradan satılıyor.

Ons altın Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesini kapattı

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, önceki kapanışın yüzde 3,4 üzerinde günü 1,713 liradan tamamladı.

Dün yüzde 1,2 artışla günü 1.979 dolardan tamamlayan ve 17 Mayıs’tan bu yana en yüksek günlük kapanışını yapan altının ons fiyatı şu sıralar yatay bir seyir izliyor.

1.990$ ve 2.000$ direnç pozisyonu

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ayki para politikası toplantısının ardından faiz artırımlarına son vereceğine ilişkin tahminlerinin güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik bilgilerin karışık sinyaller vermeye devam ettiğini belirten analistler, bu durumun varlık fiyatlarına etkisinin devam ettiğini belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde bilgilendirme gündeminin sakin olduğunu belirtirken, yurt dışında Euro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirtti. kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu