Haber

Gürcü çete lideri mafya hesaplaşmasında öldürüldü

TRABZON’da silahlı saldırıya uğrayan Gürcü uyruklu Revaz Lordkipanidze’nin (65) ülkesinde ‘Rezo Tiflis’ lakaplı çete lideri olduğu ve mafya hesaplaşması nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan iki Rus zanlı adliyeye sevk edildi.

Olay, önceki akşam Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede 61 VN 966 plakalı otomobille siteye giren Gürcü Revaz Lordkipanidze, arkasından yabancı plakalı diğer otomobilden inen zanlının saldırısına uğradı. Zanlı, olay yerine geldikleri araçtaki kişi ile olay yerinden kaçtı. Ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Lordkipanidze, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan Rusya asıllı NM ve RM, polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Çete lideri MM RM ve RM ifadelerindeki suçlamaları kabul etmezken, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri cinayetle ilgili kapsamlı soruşturma başlattı. Silahlı saldırıda şehit olan Gürcü Lordkipanidze’nin ülkesinde ‘Rezo Tiflis’ lakaplı bir çete lideri olduğu ve çeşitli organize hata ağlarını yönettiği ortaya çıktı. Günler öncesinden planlama yapılarak saldırıdan önce Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlendi.

Diğer ülkelerdeki çeşitli örgütlü grupların liderliğini üstlendiği belirtilen ve ‘hırsızlık’ ve ‘uyuşturucu’ suçlamalarıyla 15 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Lordkipanidze’nin Türkiye’de öldürülmesine ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ergeneajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu