Ekonomi

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düzenlenir? Kredi Kartı Limitini Düşürmek Mümkün mü?

Kredi kartı kullanımında yaşanan sorunlardan biri de kart sahiplerinin alışverişlerde kendilerine hakim olamamasıdır. Bu sorunu yaşayan müşteriler için bankalar kredi kartı limitini düşürme fırsatı sunmaktadır.

Öncelikle hangi bankanın müşterisi olursanız olun kredi kartınızın limitini hızlı bir şekilde azaltabilirsiniz.

Plansız harcamalarınız nedeniyle maddi sıkıntı yaşıyorsanız kredi kartı limiti nasıl düşürülür sorusunun cevabını bankanıza başvurarak öğrenebilir, gerekli işlemleri yaparak hızlıca kendi limitinizi belirleyebilirsiniz.

Ancak bankanızın bu işlemi gerçekleştirebilmesi için kredi kartı borcunuzun bulunmaması gerekmektedir.

Kart borcunuz varsa maalesef bu talebiniz askıya alınabilir. Ancak borcunuzu ödediğinizde bankanız limit düşürme talebinizi ciddiye alacaktır.

Bankanızın telefon bankacılığı hizmetini kullanarak talebinizi saniyeler içinde bankaya iletmeniz mümkündür.

Telefonda görüştüğünüz banka yetkilisi sizden bazı kişisel bilgilerinizi vermenizi isteyebilir. Görüşmeniz tamamlandığında talebiniz bankaya ulaşacaktır.

Siz de bankanızın herhangi bir şubesine giderek kredi kartınızın limitini düşürme talebinizi iletebilirsiniz. Bankalarda hazır dilekçeler var.

Bu dilekçeyi doldurup banka yetkilisine iletmeniz talebinizin bankaya ulaşması için yeterli olacaktır.

Limit düşürme talebinizi bankaya iletmeden önce aylık harcamalarınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Çünkü talebiniz kabul edilir ve limitiniz düşürülürse kısa bir süre sonra limitinizin yetersiz olduğunu görür ve bankaya tekrar başvurursanız bu kez limit artırım talebiniz dikkate alınmayabilir.

Bu sorunu yaşamamak için gerçek hesaplar yaparak aylık ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak bir rakam belirlemeli ve bu rakamı kredi kartı limitiniz olarak bankanıza göndermelisiniz.

Yakın gelecekte taksitli alışveriş yapmayı planlıyorsanız taksitlerinizi değil, ödeyeceğiniz toplam tutarı düşünmeniz çok daha gerçekçi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu