Ekonomi

Kripto para birimlerinin oynaklığından sonra toparlanma çabasıyla

Investing.com – Dün kripto para piyasalarında yaşanan %8’lik oynaklığın ardından piyasa 1,18 trilyon dolarda istikrar kazandı. Günün ilk saatlerinde yukarı yönlü bir hareket olurken, gün içi süreçlerde daha yatay bir seyir kaydedildi.

Hafta ortasında artan oynaklıkAkabinde ortalama işlem hacmi 65 milyar dolara yükseldi. bitcoin Dünkü işlemlerde 30.000 dolara hareket ederken, ABD işlem saatlerinde yaşanan sert satış dalgasıyla 27.235 dolara geriledi. Bu bölgeden yapılan tepki alımları ise BTC’yi günün ilk saatinde 29.400 dolara kadar taşıdı. Akabinde en büyük kripto para gün içinde 28.800 dolardan yatay hareket etti.

Ethereum , dünkü satış sırasında 1.785 dolara kadar düştü, ancak ardından reel olarak 1.940 dolara yükseldi. 1.900 dolar bandında kalıcı olamayan ETH, ABD işlem saatlerinden önce 1.880 dolardan hareket ediyor.

Öte yandan, bugün açıklanan ABD büyüme rakamları İlk çeyrekte beklentilerin altında kaldı. ABD’de çeyreklik büyüme beklentisi %2 iken, fiili rakam %1,1’de kaldı. ABD büyüme verileriBeklentinin altında çıkması kripto para piyasalarında ilk süreçlerde önemli bir tepkiye neden olmadı.

MultiversX (EGLD) listeleme haberleriyle hızla yükseldi

Kripto para piyasalarında dünkü keskin düzeltmenin ardından, son 24 saatlik getiriler genel olarak negatif kalıyor. İlk 100 kripto paranın ortasında yer alan Upbit borsasında listelenme haberi piyasadan olumlu ayrıştı ve hızlı bir yükseliş kaydetti. MultiversX (EGLD) dünden bu yana yaklaşık %30 artışla 50$’a kadar yükseldi. Akabinde kar satışlarının da gelmesiyle birlikte altcoin 45 dolara kadar geriledi.

Son 24 saatte sınırlı kazanç elde eden diğer kripto varlıklarının arasında Evren(ATOM), Kronos(CRO), enjekte(INJ) öne çıkan altcoinlerin ortasında yer alıyor. iyimserlik(ÖPÜCÜK), kısa çizgi(HIZ) ve aptos(APT) ise %6 bandındaki düşüşle devam ederken, ilk 10 içinde en çok altcoinler düştü.

Dünkü sert düşüşle kripto yatırımcıları kısa süreli panik yaşasa da Bitcoin korku ve risk iştahı endeksi, bu dalgalanmanın yatırımcı algısında bir değişikliğe neden olmadığını gösteriyor. Dün 56 seviyesinde olan kaygı ve risk iştahı endeksi 3 puan artarak bir önceki ayın zirvesi olan 59’a çıkarak risk iştahı bölgesine işaret etti.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu