Ekonomi

Kripto varlık yatırım ürünleri, yüksek işlem hacmine rağmen düşük çıkış gördü

Investing.com – Spot BitcoinETF süreçleri yakından takip edilirken, geçtiğimiz hafta kripto varlık yatırım ürünleri piyasasından 21 milyon dolarlık kısmi çıkış yaşandı.

Geçen haftaGeçtiğimiz hafta 11,8 milyar dolarlık işlem hacminin oldukça yüksek olmasına rağmen, 1,18 milyar dolarlık net girişin ardından düşük net çıkış kaydedildi.

CoinShares’in edindiği bilgilere göre, ABD pazarındaki yüksek maliyetli ihraççılar 2,9 milyar dolarlık çıkış yaşarken, yeni ihraç edilen ETF’ler lansmandan bu yana toplam 4,13 milyar dolarlık girişle ilgi odağı olmaya devam etti.

Son bilgilere göre geçtiğimiz hafta piyasadan 21 milyon dolarlık çıkış, önceki hafta Bitcoin yatırım ürünlerine 11,8 milyar dolarlık girişle 2023 ortalamasının yüzde 7’sine ulaşan işlem hacimlerini gölgede bıraktı.

Bölgesel bazda bakıldığında ABD’den 263 milyon dolarlık fon talebi alınırken, Kanada ve Avrupa piyasalarından 297 milyon dolarlık çıkış kaydedildi. CoinShares analistleri bu ivmeyi, işlem fiyatlarının oldukça cazip olduğu ABD pazarına doğru bir göç hareketi olarak yorumladı.

Varlık bazında bakıldığında Bitcoin yatırım ürünlerinden çıkış 25 milyon dolar olarak rapor edildi. Düzenlemeye tabi borsalardaki yüksek işlem hacminin %63’ü de Bitcoin işlemlerinden oluştu.

11 Ocak’ta faaliyete geçen spot Bitcoin ETF’ye olan talebin artması, halihazırda piyasada işlem gören diğer ürünlerden yaklaşık 2,9 milyar dolar çıkışa neden oldu. Çünkü bu işlerin maliyetinin yüksek olması çıkışlarda önemli bir etken olarak görülüyor. Öte yandan ETF onayının ardından fiyatlarda yaşanan zayıflama nedeniyle yatırımcılar Short Bitcoin ürünlerine olan talebini artırdı. Son rapora göre Short Bitcoin ürünlerine 13 milyon dolarlık giriş kaydedildi. Altcoin fonları da son dönemdeki çıkışlarda öncü rol oynadı. EthereumFonlar 14 milyon dolar azalırken solanaFonlardan çıkış 8,5 milyon dolardı.

Blockchain dalında faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri 156 milyon dolarlık ciddi bir talep görürken, son 9 haftada 767 milyon dolara ulaştı.

InvestingPro: Finansal Araştırmalarınızda Yanınızda

Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa verilerinden gerçeğe uygun değerlere, sağlık analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A , iki yıllık abonelik için INVTROZEL2 Kodlarla avantajlardan hızlıca yararlanın. 31 Ocak’ta sona erecek bu fırsatı kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu