Teknoloji

Microsoft, Windows 11’de reklam göstermek için sonunda bunu da yaptı

Microsoft, Windows 11’in son beta sürümünde kullanıcıları çok şaşırtan yeni özellikler deniyor ve bunlardan biri de, herkesi reklam görmeye zorlayan yeni bir uygulama.

Beta kullanıcılarının bildirdiğine göre Microsoft, Microsoft hesabından çıkmak isteyenlerin basmak zorunda olduğu tuşu, bir reklamın ardına gizlemiş durumda. Kullanıcılar Windows 11 oturumunu kapatmak istediğinde, bu tuşu Office 365 ve diğer Microsoft servislerini tanıtan bir reklam kutusunun köşesindeki üç noktalı menünün içinde bulacaklar. Diğer bir deyişle, Windows’tan her çıkmak istediklerinde, Microsoft reklamlarını görmek zorundalar.

Microsoft ise bu değişikliği savunuyor. Microsoft’a göre bu reklam kutusu aslında bir hesap yöneticisi ve kullanıcılar hesaplarına girerken veya çıkarken, sahip oldukları avantajları kutu üzerinde görebilecekler. Böylece Microsoft servislerini daha etkin şekilde kullanabilecekler. örneğin, Xbox Game Pass servisinde aboneliğinizin bitmesine ne kadar kaldığı gibi bilgiler bu reklamların arasında yer alacak.

Başka reklamlar da gelecek mi?

Bu reklamların sadece Microsoft servisleriyle sınırlı kalıp kalmayacağını ise bilemiyoruz, zira dünya çapında yüz milyonlarca Windows 11 kullanıcısı var ve Microsoft’un bu geniş kitleye ulaşmak isteyenlere yüksek ücretler karşılığında reklam satmanın cazibesine kapılmayacağını düşünmek büyük saflık olabilir. Şirket sadece bu ücretli reklamlar başlamadan önce kullanıcılarını “Microsoft reklamları” ile bu fikre alıştırmaya çalışacak gibi görünüyor.

saruhanli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu