Ekonomi

Nucor hisseleri kazanç ıskası ve zayıf beklentiler nedeniyle düştü

CHARLOTTE, N.C. – Nucor Corporation (NYSE: NUE) ilk çeyrek kârının düştüğünü ve Wall Street beklentilerini karşılayamadığını açıkladı; hisse senetleri kazanç ve gelirdeki düşüşün yanı sıra ikinci çeyrek için hayal kırıklığı yaratan bir görünümle birlikte %6’nın üzerinde değer kaybetti. Çelik üreticisinin düzeltilmiş hisse başına kazancı (EPS) 3,67 $ olan analist tahmininin altında 3,46 $ olarak gerçekleşti. Çeyrek geliri 8.14 milyar $ olarak gerçekleşirken, 8.26 milyar $’lık konsensüs tahmininin de altında kaldı.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, Nucor’un hissedarlara atfedilebilir net kazancı 1,14 milyar dolardan veya seyreltilmiş hisse başına 4,45 dolardan 844,8 milyon dolara veya seyreltilmiş hisse başına 3,46 dolara düştü. Gelir, 2023’ün ilk çeyreğindeki 8,71 milyar dolardan bir önceki yıla göre (YoY) %7’lik bir düşüş gösterdi. Şirketin performansı, pandemi sonrası yüksek seviyelerden soğuyan koşullar nedeniyle çelik piyasasında karşılaşılan zorlukları yansıtıyor.

Nucor Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Leon Topalian, zorlu piyasa koşullarını kabul etmekle birlikte şirketin stratejik hamlelerinin altını çizerek, “Nucor’un performansı, çelik piyasası koşulları pandemi sonrası rekor seviyelerden düşmüş olsa da güçlü olmaya devam ediyor” dedi. “Hızla büyüyen veri merkezi pazarındaki yeteneklerimizi genişlettik, müşterilerimize düşük karbonlu çelik tedarik etmek ve daha temiz enerji türlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için yeni ortaklıklar duyurduk ve müşterilerimize daha zamanında ve şeffaf bilgi sağlamak için sıcak haddelenmiş rulo ürünlerimiz için Nucor Tüketici Spot Fiyatını tanıttık.”

İleriye bakıldığında, Nucor 2024 yılının ikinci çeyreğindeki kazancın ilk çeyreğe kıyasla azalmasını bekliyor. Beklenen düşüş esas olarak çelik fabrikaları segmentindeki düşük ortalama satış fiyatlarından kaynaklanmakta olup, bu düşüşün mütevazı bir şekilde artan hacimlerle kısmen dengelenmesi beklenmektedir. Çelik ürünleri segmentinde de artan hacimlere rağmen düşen ortalama satış fiyatları nedeniyle kazançlarda ılımlı bir düşüş öngörülmektedir. Ancak hammadde segmentinin, doğrudan indirgenmiş demir tesislerinin ve hurda işleme operasyonlarının artan karlılığı nedeniyle daha iyi performans göstereceği tahmin edilmektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İlk çeyrek sonunda 5,54 milyar dolar nakit ve nakit benzerleri, kısa vadeli yatırımlar ve kısıtlı nakit ve nakit benzerleri ile Nucor’un finansal gücü sağlam kalmaya devam ediyor. Şirketin kredi limiti halen kullanılmamaktadır ve kredi notu Kuzey Amerika çelik sektöründeki en güçlü kredi notudur.

Yaşanan aksaklıklara rağmen Nucor, ilk çeyrekte hisse başına ortalama 180,79 $ fiyatla yaklaşık 5,5 milyon adet adi hisse senedini geri satın alarak hissedarlara sermaye geri dönüşü taahhüdünü sürdürmektedir. Şirketin yönetim kurulu ayrıca hisse başına 0,54 dolar nakit temettü ilan ederek Nucor’un art arda 204. üç aylık nakit temettüsünü açıkladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu