Haber

Altınova’da düzenlenen 7. Hersek Yağlı Güreşleri’nde Hüseyin Gümüşalan Başpehlivan Oldu

-Hüseyin Gümüşalan 7. Hersek Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

YALOVA – Altınova Belediyesi 7. Hersek Yağlı Güreşleri finalinde Tanju Gemici’yi mağlup eden Hüseyin Gümüşalan başpehlivan oldu.

Yalova’nın Altınova ilçesinde yağlı güreş heyecanı yaşandı. Hersek Er Meydanı’nda düzenlenen 13 boy güreşine 28’i başpehlivan olmak üzere toplam 400 sporcu katıldı. 7. Hersek Yağlı Güreşlerini bu yıl 500 bin TL ile Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği lideri Erkan Uysal kazandı.

Hüseyin Gümüşalan ve Tanju Gemici şampiyonada nefes kesen mücadeleler sonucunda finale kaldı. Birincilik kupası için güzel bir oyunla rakibini yere seren Gümüşalan, başpehlivanda galip geldi. 7. Hersek Yağlı Güreşleri’nde Tanju Gemici ikinci, Nedim Gürel ve Özkan Yılmaz üçüncü oldu.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve ilçe protokolü yarışmada dereceye girenlere kupalarını takdim etti. Önder Oral, güreşlere katılan ve keyifli maçlar izleyen tüm güreşçilere teşekkür etti. Oral, cet spora yönelik takviyelerinin bugüne kadar olduğu gibi devam edeceğini belirterek, “Bugün Ahmet Emir oğlumuz için çok özel bir gündü. Hem 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın ilkini kutladı hem de özel meydana ilk adımını attı. Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık versin.Umarım size mutlu bir ömür nasip eder” dedi.

Turnuvayı AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol da takip etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu