Haber

Erkan Baş’tan Erdoğan’a: Bu insanlar birbirini sevdiği için devriniz kapanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümünde özel gündemle toplandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye’nin 103 yıl önce Osmanlı hanedan egemenliğine son verdiğini belirterek, “’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dedik. Bu karar bugün de geçerlidir. Halkın üzerinde hiçbir güç yoktur. Parlamento üzerinde hiçbir yetki yoktur. Halkın bu kararını hiçe sayan bu saray rejiminin son 23 Nisanını yaşıyoruz. Bu canavarca rejimde 23 Nisan’ı beşinci kez kutluyoruz. Kendini halktan üstün gören tek adam buraya gelmeye tenezzül etmemiştir. Bu 23 Nisan, Cumhurbaşkanlığı sıfatına sahip bir kişinin millet iradesini hiçe saydığı son 23 Nisan olacaktır.”

‘İKİ ELİMİZ SİZİNLE OLACAK HESAPLAYACAĞIZ’

Depremde hayatını kaybeden vatandaşları hatırlatan Baş, “Bir hanedanlığı sona erdiren Meclis’i boşaltmaya ve yeniden bir hanedan iktidarı kurmaya çalıştınız” dedi.

“21 yılda çok acılar çektik. İşsizdik, aç kaldık, perişan olduk. Öldük ama teslim olmadık. Bu insanlar direndiler ve ‘Ben inatçıyım’ dediler. İstilacıya, hükümdara, padişaha ne kadar direnildiyse o kadar direndi, teslim olmadı. Burada teslim olmayanlar adına Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Güç evreniz sona eriyor, zamanınız daralıyor çünkü bu insanlar birbirlerini seviyorlar, birbirlerini düşman olarak görmüyorlar, size karşı birleşiyorlar. Bu halk kalacak, siz gideceksiniz, Meclis kalacak, tek adam rejimi bitecek. Gideceksin ama iki elimiz de yakalarımızda olacak. İktidar döneminde kaybettiğimiz 35 bin personelimiz için, kaybettiğimiz tüm canlar için, hem hürriyet hem de onların canına kast ettiğiniz canlar için, tarikat ve cemaatlerin karanlıklarına kurban edilen gençlerimiz için, şehit düşen dostlarımız için. hapse atıldık, özgürlüğümüz ve emeğimiz için sizinle hesaplaşacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu