Haber

Boğaziçi Üniversitesi küresel ölçekte akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesi, orta ve uzun vadeli hedefleri kapsamında akademik kadrosunu McGill, Cambridge, Harvard, Columbia, Northwestern, King’s College, ETH Zürich ve Imperial gibi dünyanın saygın üniversitelerinden doktora derecesine sahip akademisyenlerle genişletiyor. Hukuktan mühendisliğe, siyasetten ekonomiye, bilimden sosyal bilimlere, eğitim bilimlerinden bilişim bilimine ve yapay zekaya kadar pek çok alanda uzmanlaşmış akademisyenler artık Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veriyor.

Rektör Mehmet Naci İnci: Yeni akademisyenlerimiz üniversitemize güç katacak

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yeni öğretim üyelerinin akademik kadroyu güçlendireceğini ve bu bilginin Boğaziçi Üniversitesi’nin dünya sıralamasını daha da yükselteceğini belirtti. “Göreve geldiğimden bu yana, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim almış, farklı branşlardan 90’a yakın yeni akademisyen üniversitemize katıldı. “Ülkemizin en saygın kurumlarından biri olan üniversitemizi, dünyanın en iyi üniversitelerinden gelen öğretim üyelerimizle birlikte akademik anlamda daha da ileriye taşıyacağız.”değerlendirmesini yaptı.

İlk 100’e giren 68 öğrenci Boğaziçi’ni tercih etti

Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nin katılımıyla üniversitenin mekansal alanının daha da genişlediğini, akademik alanda daha fazla makale yayınlayan, daha fazla araştırma yapan bir bilim merkezi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, “Geçen yıl 3 milyon başvurunun yapıldığı üniversite sınavında ilk 100’e giren 68 öğrenci üniversitemizi tercih etti.

Dünyanın her yerinde, alanlarında başarılı akademisyenlere kapılarımızı açarak, yetenekli öğrencilerimize değer katmak amacıyla üniversitemizin akademik kadrosunu daha da güçlendirmek için çalışıyoruz. Senatomuzda üniversitemize katılacak akademisyenlerin kabul kriterlerini artırdık. Önümüzdeki dönemde Boğaziçi Üniversitesi’ni sadece bilimin, teknolojinin ve yeniliklerin tartışılacağı dünyanın önde gelen eğitim merkezlerinden biri haline getireceğiz. Lisans eğitiminde sahip olduğumuz küresel itibarın aynısını lisansüstü eğitim ve araştırmada da yakalayacağız. Bu amaçla zengin akademik kadromuzun desteğinden güç alarak; Üniversitemizde yeni bölümler ve yeni araştırma enstitüleri açarak, araştırmacı sayısını artırarak; Bunu yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımızı, bilimsel proje sayımızı artırarak başaracağız. “Boğaziçi Üniversitesini hem Türkiye’de hem de dünyada hepimizin gurur duyacağı daha iyi yerlere taşıyacağız.”söz konusu.

 

bogazkaleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu