Haber

Pakistan’ın Afganistan sınırında çatışma: 7 militan etkisiz hale getirildi

Pakistan’ın Afganistan sınırına yakın Çitral bölgesinde çıkan çatışmada 7 militanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, dün Afganistan sınırına yakın Hayber Pakhtunkhva eyaletinin Çitral bölgesinde güvenlik güçleri ile militanlar arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, çatışmada 7 militanın etkisiz hale getirildiği, 6’sının ise ağır yaralandığı paylaşıldı.

Pakistan ordusu, 6 Eylül’de “son teknoloji silahlarla donatılmış kalabalık bir terör grubunun” Afganistan-Pakistan sınırı yakınındaki Çitral bölgesinde iki askeri karakola saldırı düzenleyerek 4 askeri öldürdüğünü, 12 militanı öldürdüğünü duyurdu.

Yılın ilk 6 ayında terör saldırıları yüzde 79 arttı

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün verilerine göre bu yılın ilk 6 ayında terör saldırıları 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79 arttı.

Bu dönemde 271 terör saldırısında 389 kişi hayatını kaybetti. 2022 yılının ilk 6 ayında 151 terör saldırısı yaşandı, 293 kişi hayatını kaybetti.

Son aylarda ülkede, özellikle Hayber Pakhtunkhwa ve Belucistan eyaletlerinde terör saldırıları arttı.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan merkezli Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlanıp yönlendirildiğini savunuyor, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu